Avondvierdaagse 2023

26e Avondvierdaagse Leersum-Amerongen

De avondvierdaagse 2023 in Leersum – Amerongen wordt georganiseerd van:
23 tot en met 26 mei 2023.

Het verschijnsel Avondvierdaagse ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog in enkele plaatsen in het Gooi toen de bezetter de Vierdaagse verbood. “Als we dan geen vier dagen mogen wandelen, dan maar vier avonden”, werd geredeneerd en de eerste Avondvierdaagse was een feit. Jaarlijks wordt in circa 230 plaatsen in Nederland een Avondvierdaagse onder NWB-vlag gehouden, met gemiddeld ruim een kwart miljoen deelnemers.

De Avondvierdaagse is met name bijzonder geschikt voor de (school)jeugd om kennis te maken met de wandelsport. Gezellig met een groep of hele klas na de schooldag ontspannen wandelen in de directe woonomgeving. Soms levert dat dicht bij huis nog onbekende straten en paden op. Ook de afstanden zijn aantrekkelijk en variëren van 5, 10 of 15 kilometer per avond. En na vier avonden wandelen wacht de herinnering. Sinds 2015 zijn er nieuwe medailles gemaakt door het SGWB. Voor de 1e tot en met de 5e maal krijg je een medaille, daarna krijg je voor de 6e t/m 9e keer meelopen een cijferschildje.

Bij de 10e keer krijg je weer een medaille, voor de 11e t/m 14e keer weer een schildje. Bij de 15e, 20e, 25e, 30e, etc. krijg je weer een medaille.

Zowel jongeren als volwassenen kunnen jaarlijks genieten van dit sportieve evenement, wat daarmee een wandelsportfeest is voor jong en oud.
Het is een prestatie die bovendien goed is voor de gezondheid.3